Have A Blissfull Year 2016

Om de winterperiode te doorbreken probeer ik steeds even een paar dagen de zon op te zoeken.

Deze keer kies ik voor de bestemming Tenerife, het grootste Canarische eiland. Korte vluchtduur, mooi weer, lekker eten en de natuur schijnt er prachtig te zijn. Meer heb ik niet nodig.

Ik vlieg met Thomas Cook Airlines. Na ongeveer 4u vliegen vanuit Brussels Airport land ik op de luchthaven van Tenerife-Zuid (Reina Sofia). De check-in verloopt vlot en de vlucht vertrekt op tijd. Bij aankomst staat er een huurwagen klaar. Een must op deze bestemming. De zonnestralen op mijn lichaam voelt meteen hemels aan!

Als verblijf (4 nachten) kies ik voor Baobab Suites *****, gelegen aan Costa Adeje op 500m van het centrum en op slechts 10 minuten wandelen van het Playa del Duque strand. Dit modern hotelcomplex ligt op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Trendy en ruime ingerichte appartementen met gemeubileerd terras en een zorgvuldige mix van design en natuurlijke elementen. Ideaal voor koppels en families. Er zijn 3 restaurants, mini-club, welness, health center, gemeenschappelijk zwembad, … aanwezig. Sommige suites hebben een prive-zwembad. De luchthaven Reina Sofia ligt op ca. 22 km. Hier kom ik volledig tot rust. De persoonlijke toenadering wordt enorm geapprecieerd. Een echte aanrader.

Op dag 2 plan ik een wandeltocht in door de fascinerende Masca kloof, gelegen in het noordwesten van Tenerife. Een daguitstap dat ik moet gedaan hebben volgens de lokale inwoners. Het autovrije dorpje stelt niet veel voor maar het landschap van het Teno gebergte dat deze plek omringd in prachtig!
De wandelroute begint aan het Masca-dorp naar de Masca-baai. Duur is ongeveer 3u, voor een geoefende stapper. Na iedere bocht krijg ik nieuwe betoverende natuurbeelden te zien telkens met verschillende kleurschakeringen door de zon. Bij aankomst in de baai krijg ik de kans om in zee te zwemmen. Heerlijke afsluiter van een prachtige avontuurlijke dag! Hier neem ik de boot terug naar het authentieke vissersdorpje ‘Los Gigantes’ dat ook zeker een bezoekje waard is.

Op dag 4 rij ik richting de bekende Pico El Teide. Met zijn 3.718m de hoogste berg van Spanje met vulkanische oorsprong. De autoweg ernaartoe is prachtig. De voet van de top is omgeven door een grillig maanlandschap van rotsformaties in allerlei vormen en kleuren. Het Nationaal Park is met de auto goed te bereiken. Bij de ingang van het park aan het bezoekerscentrum Roques de Garcia begint mijn stevige wandelroute. Duur is ongeveer 2u30min, voor een geoefende stapper. Tijdens deze tocht heb je vaak niveauverschillen. Draag stevige wandelschoenen aangezien de ondergrond vol stenen liggen. Het uitzicht is werkelijk adembenemend. Ik krijg kippenvel van de stilte. Een moment om nooit te vergeten. Elke bezoeker krijgt de mogelijkheid om met een kabelbaan naar een hoogte van 3.555m te gaan, tot bij een platform, vlak onder de top van de Teide. Ik heb dit niet gedaan. Voor het verder beklimmen van de top is toestemming vereist. Sinds 2007 is dit gebied opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Conclusie van mijn reis: In Tenerife vermijd je best de drukke badplaatsen en raad ik je volop aan om de indrukwekkende natuur in het binnenland op eigen houtje te ontdekken.

Een ideale start van het nieuwe jaar.

Stefania